welcome

~Anak Sungai Inside~

Sunday, 25 March 2012

25 mac 2012 ! birthday girl

sweet memory~
restaurant seafood kampung nelayan,tuaran~
hehe..kat sini larh aku celebrate birthday and result SPM aku..


habis syak makan,penari ajak pula menari tarian sumazau..

haha..memang malam yg paling sweet larh :3

terima kasih buat family :)




Saturday, 24 March 2012

sweet18

wahh..aku tua sudah!
tak sangka 18 tahun sua aku melihat dunia :D
happy birthday to me..kekekeke~
pha2 pown,lepas nie aku akan mendapat lebih banyak dugaan hidup yang bakal aku hadapi

hidup tidak selalunya indah..
banyak kenangan pahit,duka lara yang aku tempuhi sepanjang 18 tahun aku di dunia nie..
namun kali nie aku akan hadapinya dengan lebih berhati-hati dan bersikap matang..
insyaAllah~



Wednesday, 21 March 2012

result SPM :) 21 mac 2012

alhamdulillah :D

akhirnya semua tanda tanya terjawab juga..
walaupun tidak semua A, tapi bangga juga larh sebab bahasa melayu dan sains dapat A..
sebenarnya kecewa juga larh dengan keputusan sekarang..sebab saya mengharapkan lebih daripada itu..
namun pha kan daya,nasi sudah menjadi bubur..
setelah usaha berabis2an,nie jak larh yang mampu saya berikan :)

tapi..
alhamdulilah..parents saya happy dengan keputusan saya..
hal ini demikian kerana,result saya di antara yang terbaik daripada kakak2 saya..kekekek~

21 mac 2021

saya tiba di sekolah lebih kurang jam 9 lebih..
kazen saya jugak turut mengambil result SPM di SM TEKNIK LIKAS..hihi..
saya di antara yang ketiga terawal datang ke sekolah selepas Saidatul Akmal dan Nur Afyra..
setibanya saya ke sekolah,saya terus pergi ke Surau..di Surau saya terjumpa bekas guru kelas saya(2008)..Puan Sareda :D

bergegar betul tym tu..susah mahu bayangkan..
bab banyak yang beri harapan..fuh~tekanan saya!
then saya jumpa Puan Jaya,guru Bhasa Inggeris saya..
hahahah..
antara subjek yang saya paling takut adalah Bahasa Inggeris,bahasa Melayu dan Bahasa Arab..
hahaha..bab2 language nie memang paling ditakut larh..
pastu baru larh akaun,math,dan sains..hehe..
add math??emmm..tak taw larh..no feeling nie pasal tu..haha..bab saya tahu jugak yang saya lemah dalam subjek add math nie..hehe..tapi aku harap lulus larh walau pun tak dapat A or B..hihi..

tepat jam sepuluh pagi..
makin ramai plak kawan2 datang..hihi..
sempat lagi saya menyibuk di bilik pengetua..haha..
so,saya larh orang pertama yang nampak keputusan kawan2 saya..kekeke..
orang pertama yang saya nampak adalah Nurul Farah Natasha Rosli,pelajar harapan sekolah kami..hehe..
alhamdulilah dia dapat 11A..haha..bangganya cikgu2..hihih..pastu saya nampak result
si Nur Azaliah Sahat,juga mendapat 11A..wow!
dan saya tak nampak result saya sendiri XD..
penuh dengan tanda tanda!!!!
then kami p balai perdana,first c afyra dulu yang ambil tu result pastu c hasmira then saya..hihih~(vipcrew)
alhamdulillah saya dapat A+ dalam matapelajaran bm dan A dalam matapelajaran sains dan banyak mengumpul B !!!hahah..lucu nie..
pastu add math pun lulus..:D
dan bahasa Inggeris dapat B..bangga nie..terus p cari Puan Jaya..tapi teda plak~~hmmm..
tapi sedih plak bahasa Arab cuma dapat D..hmm..its okay :) yang penting sudah usaha..:D
seramai 7 orang kat kelas kami yang mendapat 5A ke atas..haha..yang len tu pahan2 larh arh..tp alhamdulillah kat kelas kami semuanya lulus seratus peratus:D..
orang pertama yang saya bagitau adalah bapa saya yang berada di Kuala Lumpur..hihi..
bapa bangga betul..bestnya..~~terus bapa bagi saya kebenaran tuk jalan2 ma kawan..wakakakak!
sangat sangat sangat happy~

akceli banyak lagi kenangan sepanjang hari mengambil result tu..tapi sakit plak tangan maw menaip nie..hehe..dan sekarang tengah sibuk maw memohon p U nie..adeii~banyak kerja mahu buat..pha bule buat..~demi cita2 tuk menjadi seorang guru yang diimpikan oleh keluarga..so,kena larh berkorban sikit..kan3 :D

assalamualaikum..



Monday, 19 March 2012

rindu dengan perangai kawan2 aku kat sekolah dulu :3
so,tuk membuang segala rindu2 nie,aku maw bagitau kamu pasal kawan2 aku..hahaha..
baca arh,,jan tak baca!

kita mulakan dengan kawan baik saya :D

nur afyra ashyiqin :
my bestfriend dari 2008 lagi..ke mana aku kat situ larh dia..dan ke mana dia pergi situ larh aku menyibuk..hehehe~dia nie panas baran jugak..kekeke..dari jauh dari sudut hati dia,dia adalah seorang yang penyayang..dia amat menyayanyi family dan sahabat2nya..kalau aku cakap semua pasal dia,memang ndakkn habis..haha..~
dia nie pengawas jugak macam aku..well~ kembar larh katakan..hampir sama syak nie muka kami..hihih..sampai cikgu2 pown buleh tersalah..haha..~dia nie ndak suka makan sayur,,walaupown bawang ! hahaha..pantang dia nampak sayur kat piring dia..dia bagi larh tu kat aku ma hasmira..haha..mang tu anak.. :D
dia nie aktif jugak dalam sukan..semua jenis sukan pown dia bule..hihih..antara jenis sukan yang pernah aku nampak dia main..badminton,bola jaring,bola tampar,bola baling,boling padang,bola sepak pown dia bule..hahah..kalo tym sukan tu,yang dia selalu ikut, lumba lari,lompat tinggi,lompat jauh,lontar peluru,tarik tali..hahaha..kira semua larh bha tu kan dia ambil..wakakaka..!
dia nie anak sulung daripada 5 adik beradik..dia satu orang syak pompuan..haha..tapi awas! dia pandai gusti orang jugak nie..hahaha..
dia seorang yang cantik! hahaha..terus terang aku cakap,ramai nie peminat dia..haha..kat sekolah tu budak junior paling dia kakak barbie..kekekeke..bab muka dia macam barbie..hahaha~bangganya aku ada kawan macam dia nie..hahahaha..ramai jugak lelaki suka sama dia nie..hihihi..sematkan~tapi aku yakin larh dia akan pilih yang terbaik :).. akceli,banyak lagi bha aku mahu cakap pasal dia nie..haha..tapi aku yakin,ndak kn abis jugak tu..mahu pakai satu buku tebal jugak..hahahahaha :D

hasmira daud :
hahahaha..nahh..nie lagi sorang kawan baik aku nie..~kadang2 takut jugak aku mahu dekat sama dia..haha..sebab dia nie kuat mencubit..sakit lagi tu..aduiiii~ kalau bukan mencubit,dia kacau orang..haha..tapi susah jgak..kalo dia tidak buat semua tu,macam terasa rindu plak,sunyi lagi..hahaha..~dia nie sorang yang sangat prihatin! bertanggungjawab! tekun belajar! dan paling rajin larh dalam kelas kami..hahahaha! bangga aku wei sama dia nie..sebab pha,semua kerja yang cikgu suruh dia,mesti dia buat!hehehe..mang rajin larh dia nie..hihih..
dia nie sama jugak macam c afyra..aktif dalam sukan..dia sama c afyra larh tu atlet kat kelas kami..hahaha..kira aku nie lembek skit larh dari dorang..hahah..dorang tu laju2..kalau dorang bawa aku berlari,konfem larh aku paling uncit !!hahahahaha..cian kan aku..hahahah~owh ya,sambung pasal si hasmira nie..haha..kalo sukan dia selalu ikut lumba lari, lontar cakera ama lari berpagar..hahah..paling terer larh dia dalam lari berpagar joe..pernah wakil sekolah pulah tu kan dalam acara lari berpagar..haha..numbur4 kalo tidak silap year 2008..
dia nie pandai masak :D kalau mahu makan masakan orang bugis,ko minta larh sama dia..hihihih..kalo ada jamuan akhir tahun tu,dia pernag bawa berobok' kalau aku tidak salah  larh..tapi sayang,ada udang..ndak larh terasa..its okay..hahah..satu lagi pasal dia nie.dia suka makan pedas! hahaha..kalo dia suka makan sup tu,paling pedas larh tu..berapi joe..hahaha..ndak sanggup aku mahu makan..sama jugak dia sama c afyra..kecuali aku larh nie yang tidak suka makan pedas..cian kan..hahaha~
dia nie suka jugak main bola jaring..kalo dia main bola jaring,mesti dia ambil centre punya :D..hahaha..terer nie dia nie..hihihih..
nahhhhh..banyak lagi nie aku mahu cakap pasal dia..macam c afyra jgak..tapi sakit sudah tangan  aku menari nie taw..haha..kasi rehat2 dulu..lepas nie kawan2 aku yang lain pulak..coming soon..!

pha2 pown,aku sayang sangat sama dorang nie.. :3 (vip crew)

Sunday, 18 March 2012

wanita :)

cantik wanita kerana kejernihan wajah,
manis wanita kerana senyuman yang indah
ayu wanita kerana kesederhanan lahiriah
hebat wanita keran keimanan yang teguh :)

Saturday, 17 March 2012

dia ~

seorang yang sangat memahami..selalu memberi nasihat yang berguna tuk aku :)
seorang yang sangat pemurah dan penyabar..
seorang yang selalu memberi kata2 semangat tuk aku..
seorang yang rajin bekerja dan tidak pernah berputus asa..
seorang yang amat menyayangi  sahabat2nya..
seorang yang lembat lembut dan pandai menjaga hati orang lain..

seorang yang tegas!
seorang yang amat menyayangi keluarganya..
seorang yang suka mengambil hati..
seorang yang merendahkan dirinya..
seorang yang tidak mementingkan kekayaan..
seorang yang suka buat lawak..
seorang yang suka mencuba sesuatu yang baru..
seorang yang susah tuk marah..
seorang yang pantas bertindak..
seorang yang suka pada tarian..
seorang yang suka pada makanan pedas..

itu larh dia..
seorang insan yang hampir sempuna :)
mohd.sahrizan bin mohd zan

dinner :D

hehe..tadi dinner dengan big family..haha..dekat Gayang Seafood..
tapi hanya makan ayam goreng dan ikan syak..sob sob ~
bab yang lain semua seafood..its okay..janji enjoy :